Home Blog Sarah B.: de totaalaanpak van Hélène V. getest
Sarah B.: de totaalaanpak van Hélène V. getest

Sarah B.: de totaalaanpak van Hélène V. getest

15-08-2018

Deel op:

Door Sarah B.: ik mag van geluk spreken: als 30-jarige vrouw combineer ik acné met eerste rimpeltjes. Ik was dan ook maar al te blij toen ik als winnaar uit de bus kwam van de “Bye Bye Acne” wedstrijd.

Ik mag van geluk spreken: als 30-jarige vrouw combineer ik acne met eerste rimpeltjes. Ik was dan ook maar al te blij toen ik als winnaar uit de bus kwam van de “Bye Bye Acne” wedstrijd.

Alles is begonnen met een diagnose van de huid en het ontdekken van de 3 merken: Environ, jane iredale en Advanced Nutrition Programme. Eerlijk gezegd had ik er mij al bij neergelegd: ik dacht voor eeuwig en altijd tot het clubje van de puistige dertigers te behoren. Nochtans heb ik er nooit last van gehad tijdens mijn jeugd. Maar stress en hormonen, en ook een olé olé levensstijl hebben ervoor gezorgd dat ik elke morgen met een puistige kop in de spiegel kijk.

Sarah B.: de totaalaanpak van Hélène V. getest Copyright: Sarah B.

De Bye Bye Acne-challenge

Met alles stoppen waar ik mee bezig was én nauwgezet de richtlijnen van de huidspecialiste van Hélène V. volgen. Ik moet eerlijk toegeven dat cosmetica een passie is van toen ik nog kind was. Ik was al met dagcrèmes bezig op mijn 13 (nooit te jong om aan anti-aging te beginnen), maar ik schrok van het te volgen strak plan. Dat gevoel verdween snel toen ik begon te dromen van een zuivere, gave en stralende huid… OMG het idee.

1. Stappenplan

Mijn stappenplan begint met de ontdekking van het merk Advanced Nutrition Programme: Skin Accumax is een huidsupplement met superkrachten. Er zit vitamine A, C en E in maar ook broccoli-extract. Skin Accumax bestrijdt van binnenuit de factoren verantwoordelijk voor acné. 2 capsules ’s morgens, 2 ’s avonds, that’s it.

Dan de huidverzorging: Environ! Mijn dagelijkse routine begint met een dubbele reiniging met de Pre-Cleansing Lotion, een olie die de make-up losmaakt en in de diepte reinigt. Daarna volgt de Sebuwash Gel Cleaner, die alle sporen van vervuiling, make-up en talg verwijdert zonder mijn huid te beschadigen. Mijn huid is de huid van een roodharige, zeer dun en fragiel en ik reageer maximaal op de minste irritatie. Maar ik merk met Environ helemaal niets, enkel dat mijn huid zacht en zuiver is. Bovendien trekt ze niet. 

2. Grootste ontdekking

Wat voor mij een ontdekking is, is dat je een vette huid met olie moet verzorgen en niet met zuren of peelings zoals ik al eerder had gedaan. De Sebu-lac Lotion &  Sebu-ACE Oil van Environ moet je in gelijke hoeveelheden samen ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen om het evenwicht van de huid te herstellen. En dan zwijg ik nog over het geheime wapen, het toverstokje van het programma: het Sebu-Clear Masque, een exfoliërend masker voor ’s avonds. Je brengt het in een zeer dunne laag aan, laat het 10 minuten op de huid en je spoelt het af. Het is geschikt voor dagelijks gebruik, op het hele gelaat of op de probleemzones. Ik heb gekozen voor de tweede optie en ik heb het gebruik moeten spreiden want dit is een uiterst actief product. Maar, oh wonder, na een paar dagen al verdwijnen al mijn puistjes en zwarte puntjes als sneeuw voor de zon, zonder littekens achter te laten. Al moet je dan wel van je puistjes kunnen afblijven, wat soms sterker is dan mezelf.

Sarah B.: de totaalaanpak van Hélène V. getest Copyright: Hélène V.

3. Minerale make-up

Wat make-up betreft, ook hier heb ik mijn eigen producten achterwege moeten laten. In ruil kreeg ik de Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream en de Disappear concealer van jane iredale. Ik vond de BB cream fantastisch in gebruik, met een verslavend aangename geur maar ze is iets te dekkend voor mij, ik heb het meer voor lichtere en minder dekkende texturen. Eens mijn kuur gedaan was, heb ik ervoor gekozen om verder te gaan met jane iredale, maar ik heb mijn oog laten vallen op de Dream Tint Tinted Moisturizer. Die is perfect voor mij. Ik blijf natuurlijk mijn Disappear gebruiken - die tube geraakt precies niet op – de vijand nummer 1 van puistjes.

Binnen mijn programma zat er ook een Hydration Spray van jane iredale, een fixerende en hydraterende spray die ik maar blijf kopen: deze spray fixeert mijn make-up maar geeft ook een mooie glow. Ik gebruik hem trouwens ook tussendoor voor wat verfrissing en hydratatie of vóór een make-up touch up na het werk wanneer ik niet eerst naar huis kan.

Good to know: ik heb hem altijd in mijn handtas en ik gebruik hem ook om mijn penselen te reinigen want hij is antibacterieel en zo kunnen er geen bacteriën overgedragen worden. Jullie hebben het al begrepen, denk ik: ik ben er gek op! 

Happy groetjes

Sarah

Deel op: