Home Blog Giuisi Sciarrata
Giuisi Sciarrata

Giuisi Sciarrata

08-07-2019

Deel op:

Giuisi Sciarrata, een mama van twee dochters, haar naam klinkt misschien onbekend in de oren, maar laat je niet bedotten. Ze is een zeer geliefde en gevraagde make-up artieste in de wondere wereld van showbizzland met ondertussen al 24 jaar ervaring achter de rug.

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?
Oorspronkelijk heb ik niet bewust voor dit beroep gekozen, maar het beroep als make-up artiest heeft mij gekozen en voor dat ik het goed en wel besefte was ik helemaal verkocht. Ik doe mijn job nog steeds met evenveel liefde, passie en overtuiging als wanneer ik 24jaar geleden ben begonnen!

Wat is volgens jou de kracht van make-up?
Voor mij is de kracht van make-up hoe je iemand met een klein beetje make-up de persoon er nóg beter kunt laten uitzien zonder dat de mensen in haar omgeving meteen kunnen vertellen wat ze heeft gedaan om er zo stralend uit te zien. Dan pas is mijn missie volledig geslaagd! Zeker met de producten van jane iredale, je kan met weinig product, een heel mooi en natuurlijk resultaat bekomen. Zonder dat je effectief ziet dat ze gemaquilleerd is, het voelt en ziet eruit als een tweede huid! Je merkt dat die persoon dan helemaal opfleurt als ze zichzelf bekijkt in de spiegel en dat ze meteen meer zelfvertrouwen uitstraalt. 

Wat was voor jou een hoogtepunt in je carrière?
Tghoh... Dit is zo een moeilijke vraag voor mij. Ik heb al met zoveel leuke opdrachten en lieve mensen mogen werken, onder andere: Toots Tielemans, een hele lieve en wijze man, Craïg David en Patrick Bruel, twee grote charmeurs! Het huwelijk van Jean Claude Van Damme, waarbij ik zijn toenmalige vrouw Gladys heb mogen opmaken is zeker ook iets dat ik niet snel zal vergeten. Al heb ik wel snel ontdekt dat mensen, gewoon mensen zijn, hoe bekend ze ook zijn. Ze waren allemaal even vriendelijk en even lief. Maar ik denk dat mijn hoogtepunt toch gewoon heel simpel is, hoe een vrouw trots naar zichzelf kijkt in de spiegel nadat ik ze heb gemaquilleerd, dat maakt mij oprecht blij en trots!

Wie zou je nog graag eens willen opmaken?
Ik heb absoluut geen voorkeur, ik geniet er even veel van om zowel een persoon als Graig David als mijn buurvrouw op te maken. Iedereen is welkom in mijn make-up stoel! Ik hou ervan om een leuke band te creëren met die personen. 

Wat is je favoriete jane iredale product?
Ik heb er zoveel... maar de Enlighten Concealer in kleur 1 is mijn must-have, deze concealer past praktisch bij iedereen en heldert meteen op onder de ogen. Ze neutraliseert heel mooi de blauwheden onder de ogen en werkt meteen elk spatje van vermoeidheid na lange dagen weg! De PurePressed Base poeder is mijn go-to foundation, het is een alles in 1! De compacte minerale poederfoundation is perfect voor voor iedereen, heel snel en makkelijk aan te brengen én je bent ook nog eens beschermt door de SPF20! Het laatste product dat zeker en vast niet mag ontbreken in mijn make-up kit is de Sugar & Butter, ik koop deze steeds in een groot formaat, zó een goed product! Elke persoon die bij mij in de stoel komt zitten, worden eerst de lippen geëxfolieerd zodat ze heel egaal en lumineus zijn voor er een lippenstift of lippenbalsem opkomt.

Waar wordt je helemaal HAPPY van?
Mij maak je gelukkig als ik creatief bezig mag zijn, nieuwe dingen kan ontdekken. Dan voel ik de adrenaline door mijn lijf jagen… een heerlijk gevoel is dat!

Tags: jane iredale

Deel op: