Home Blog Winterblues, weg ermee!
Winterblues, weg ermee!

Winterblues, weg ermee!

28-11-2018

Deel op:

De feesten zijn voorbij, de kerstboom is opgeborgen, de zon heeft zich al meer dan een maand niet meer laten zien en het duurt nog zo lang vooraleer we op vakantie kunnen.

De feesten zijn voorbij, de kerstboom is opgeborgen, de zon heeft zich al meer dan een maand niet meer laten zien en het duurt nog zo lang vooraleer we op vakantie kunnen. Donkere dagen, donkere stemmingen, ook wel winterblues genoemd en reden te over om in een dipje te zitten. Maar er zit iets goeds in elke maand als je het er weet uit te halen. Met onze tips krijg je zo weer energie.

Kruip wat vroeger onder de wol

Kruip wat vroeger in bed met een goed boek en blijf wat langer liggen. Hoe zalig is dit! Bovendien heeft dit tal van positieve effecten. Als je slecht slaapt, weerspiegelt zich dat immers op vele vlakken en ook op de huid. Je teint is valer en je krijgt kringen onder de ogen en zo zie je er ouder uit. Je kan ook gaan slapen met een hydraterend masker, een heuse hydratatieboost. ’s Ochtends voelt je huid heel zacht aan.

Drink genoeg water

Water is een boost voor je gezondheid, voor je huid en je haar. Met water bereik je natuurlijk niet alles. Je huid is een orgaan en het orgaan dat het laatst bediend wordt; water bedient eerst alle andere organen. Daarom heeft je huid van binnen en van buiten extra’s nodig en moet je vocht ook op je huid zelf aanbrengen. Een moisteriser in de vorm van een capsule is Advanced Nutrition Programme Skin Omegas+ , en producten met hyaluronzuur zoals Liquid Minerals van jane iredale en Hydrating Serum van Environ laten een zeer hoge opname van water toe.

Ook voor probleemhuiden is water goed. Water drijft gifstoffen uit het lichaam en bevordert de bloedcirculatie.

Eet gezonder

Het is een klassieker na de kerstvakantie: veel zieken. De zon is er amper om ons vitamines te bezorgen, we komen minder buiten… Door wat meer aandacht aan je voeding te besteden, voel je je fitter en het is goed voor je weerstand.

Wie wil, kan de detox-kuur van Steffi Vertriest volgen. Ze schreef er een post rond en je vindt hem hier. Citrusvruchten bevatten trouwens ook massa’s vitamines en antioxidanten. Vitamine C is een weldaad tegen virussen én voor de huid. Wil je specifiek weten wat er in elke vrucht zit: je leest het in dit citruslijstje.
Maak soep of bak iets. Het zou zelfs je stress verlagen en je humeur verbeteren. Of het waar is, weten we niet, maar een zalige kom soep doet wonderen en de havermoutpannenkoeken van Hapjesprinces zijn om te smullen.

Oh ja, chocolade mag, gezond voor vanalles en nog wat. Wel opletten dat er genoeg cacao in zit.

Winterblues, weg ermee!

Beweeg

Ga wandelen in de natuur wanneer het licht is, liefst met blote armen en benen indien het weer het toelaat. Door het zien van licht, maak je serotonine aan en krijg je energie. Zon zorgt ook voor de  aanmaak van vitamine D. En van die gezonde gloed op je gelaat ga je je vanzelf beter voelen.
Is het geen weer om een hond door te jagen? Een namiddag op de bank met een dekentje en een Netflix-serie die je kan bingewatchen. De tweede reeks van The Crown is zeker de moeite waard.

Winterblues, weg ermee! Copyright: Josh Willink from Pexels

Zorg voor wat extra me-time

Of je nu de badkamer mobiliseert gedurende een paar uren of je je laat verwennen in een schoonheidsinstituut met een gelaatsverzorging, massage of sauna, je hebt dat beetje me-time dubbel en dik verdiend.

Doe iets met je familie of vrienden

Bel je beste vriendin; uren kletsen over koetjes en kalfjes en gibberen om het stomste eerst. Knutsel met je kinderen. Ga op familiebezoek met het hele gezin, meteen goed voor hun winterblues.

Boek je volgende vakantie

Het zien van mooie plaatjes maakt je instant blij. En zo heb je iets leuks om naar uit te kijken. Dromen toegelaten.

Happy groeten

Deel op: