Home Blog #trENDing
#trENDing

#trENDing

01-12-2017

Deel op:

Als ware trend-sponzen volgen we zo’n 4 à 5 momenten per jaar de trends iets nauwlettender dan anders op om een soort trend/moodboard/rapport te maken per seizoen. We verzamelen dan de (make-up) looks die gespot werden op de catwalk

Trend-sponzen

Als ware trend-sponzen volgen we zo’n 4 à 5 momenten per jaar de trends iets nauwlettender dan anders op om een soort trend/moodboard/rapport te maken per seizoen. We verzamelen dan de (make-up) looks die gespot werden op de catwalk en bekijken hoe we die kunnen vertalen voor de ‘gewone’ vrouw, lees: zij die naast de catwalk leeft zonder gekostumeerde allures à la Gaga.

Nu we dit zo toch al een tijdje doen, hebben we wel meer dan eens een sarcastisch ’The Devil Wears Prada’ momentje: “Florals? For spring? Groundbreaking...”. Of in ons geval dan vaker zoiets als: “Smokey eyes? Voor de feestdagen? Hoe revolutionair…”. Daarnaast zagen we in zeer korte tijd ook de meest twijfelachtige make-up trends de revue passeren die hun oorsprong in de knutselhoek zouden kunnen gevonden hebben. Strobing OK, maar clowning, sandbagging, faux freckling of het recentere ridicule Trumping (do not try this at home – of elders) mogen van ons, net als Crocs, in nog kortere tijd, van het straatbeeld verdwijnen. Trends voorspellen zonder voorafgaande research werd een lollig spelletje, totdat we iets heel interessants ontdekten betreffende dé trend van dit najaar: the end of trends

De anti-trend

De anti-trend trend betekent misschien wel eens het begin van échte stijl. Om trouw te zijn aan deze beweging volg je je eigen instinct en stijlgevoel i.p.v. de voorgeschreven trends. Je filtert de vele invloeden en creëert je eigen persoonlijke stijl die jouw identiteit reflecteert. De vrijheid om je kledij of make-up te dragen hoe je maar wil, is de oefening waard. Betekent dit dat alle vrouwen nu hun Stan Smiths mogen opbergen (eerlijkheidshalve moeten ook wij over het bezit hiervan (comfortabel) schuldig pleiten) en de heren hun baarden mogen scheren? Neen, dat is het net. Pick and choose en doe waar je zin in hebt, alles kan en alles mag.

Miss Jane Iredale herself is al meer dan 22 jaar trouw aan deze anti-trend trend. Ze gelooft er zeer sterk in dat de perfecte make-up niet voortkomt uit het proberen te beantwoorden aan de laatste trends, maar uit het benadrukken van ieders natuurlijke schoonheid. Hierdoor straalt je persoonlijkheid. Zeg nu zelf, welk complimentje apprecieer jij het meest? “Wat een mooie foundation/blush… draag jij zeg”, of: “wat zie je er goed uit, je straalt! Wat heb je gedaan?” Deze laatste vraag krijg je vooral te horen wanneer je dé signature jane iredale look draagt, namelijk: de beste versie van jezelf.

 

Onze voorspelling

Deze trend zou wel eens een blijvertje kunnen zijn. Maar gezien een trend zijn aantrekkelijkheid verliest vanaf het moment dat het als trend bestempeld wordt: shhhht…! Wij hebben niets gezegd. ;-) 

Happy groetjes

Deel op: