Home Blog 5 eyeopeners
5 eyeopeners

5 eyeopeners

01-10-2017

Deel op:

Je ogen spreken boekdelen en zijn de spiegel van je ziel. Als dat laatste waar is, zijn er wel wat zielen gezwollen, vermoeid of gerimpeld… Geef ze de juiste aandacht en zet ze in de kijker!

Je ogen nemen de mooiste en lelijkste momenten waar. Ze laten je tranen van geluk of verdriet. Ze verleiden je vlam of schieten vuur naar je vijand. Ze spreken boekdelen en zijn de spiegel van je ziel. Als dat laatste waar is, zijn er wel wat zielen gezwollen, vermoeid of gerimpeld… Geef ze de juiste aandacht en zet ze in de kijker!

1. Je oogcontour veroudert het snelst

Wist je dat dit proces al voor je 20e levensjaar begint? De dunnere huid rondom de ogen bevat weinig talg- en zweetklieren, waardoor ze sneller uitdroogt en haar elasticiteit verliest. We knipperen ook 12 x per minuut, waardoor de huid extra belast wordt. Lijntjes en rimpels zijn het gevolg. Wacht daarom niet totdat je deze tekenen waarneemt en gebruik een doeltreffende ooggel (2 x per dag) die deze tekenen aanpakt zoals de AVST Eye Gel. Nadien schakelen de ‘ogen met ervaring’ over op Vita-Peptide C-Quence Eye Gel die het botu-like ingrediënt Argireline bevat en zichtbaar gladstrijkend werkt zonder trekkerig aan te voelen.

2. Wallen krijg je door vocht- of vetophoping

Vochtophoping ontstaat door een slechte vochtbalans, omdat je bijvoorbeeld onvoldoende water drinkt. Daar is dus iets aan te doen, nl. de weinig originele oplossing voor zowat alle kwaaltjes: water drinken! Vetophoping is vaak genetisch bepaald en dan is een operatieve ingreep de enige manier om er vanaf te komen. Annick Dilissen van Acura Medisch Centrum gaf ons deze gouden tip: “Onze nummer 1 is de Colostrum Gel voor een spectaculaire wondgenezing en littekenverbetering na een operatie”.

3. Slaperige ogen kan je wakker maken

Om je vermoeide, gezwollen kijkertjes wakker te schrikken hebben we 2 eenvoudige tips:

Maak ijsblokjes van (donkere of groene) thee en laat ze voorzichtig smelten op je ogen. De thee werkt ook ontzwellend. Leg 4 koffielepels gedurende 10 min. In je koelkast en plaats er 1 op ieder oog. Wanneer de lepels niet meer koud aanvoelen herhaal je dit met 2 nieuwe koude lepels.

4. Blauwe of bruine kringen vragen om een andere aanpak

Blauwe kringen zijn het gevolg van een zeer dunne huid onder de ogen en een trage bloedcirculatie. Om de doorbloeding te stimuleren gebruik je best een oogproduct dat vitamine E bevat (bijv. AVST Eye Gel of Vita-Peptide C-Quence Eye Gel). Bruine kringen zijn het gevolg van een pigmentprobleem. Vitamine C is je redder in nood om het pigment te verlichten en de vorming ervan af te remmen. Gebruik bovenop je eye gel de verhelderende C-Boost crème.

5. Er is een juiste manier om je oogproducten aan te brengen

Breng je producten aan op de rand van je oogkas: het been dat je net onder je wenkbauw en onder je onderste ooglid voelt. Dankzij de temperatuur van je huid vloeit het product open (een beetje zoals boter in een pan) en komt het automatisch op je oogleden terecht. Gebruik hiervoor enkel je ringvinger, de vinger die het minste druk op je huid zet. Werk het product voorzichtig in met tappende bewegingen. 

Maximum resultaat in minimum tijd?

Reserveer een Lunchtime ‘Gladde oogcontouren’ behandeling. Deze korte (30 min.) en intensieve behandeling garandeert een zichtbaar resultaat op korte termijn. 

 

Happy groetjes

Deel op: