Home Blog Herfstkwaaltjes (deel 1)
Herfstkwaaltjes (deel 1)

Herfstkwaaltjes (deel 1)

01-04-2018

Deel op:

Wat zijn de gevolgen van de herfst op jouw huid en wat is de oplossing? Lees het hier.

In een vorige blogpost schreven we waarom we zo gek zijn op de herfst. Deze keer gaan we het hebben over de gevolgen van dit seizoen op jouw huid die ons heel wat minder enthousiast maken. MAAR wij zouden de Skinsiders niet zijn als we jou hiervoor geen oplossingen zouden aanreiken!

Gevaar voor statisch haar

De luchtvochtigheid is nu lager, waardoor je haar sneller uitdroogt, het statisch geladen raakt en je erbij loopt als een soort elektrisch geladen Samson. Wat nu? Je kan een modieuze bivakmuts aanschaffen en resoluut weigeren jezelf te ‘ontdekselen’, je kan ook bij Gertje in je mand blijven liggen, OF je kan deze trucjes eens proberen:

   • Gebruik geen plastieken kam/borstel maar liever eentje uit nylon, hoorn of been.
   • Even spritzen met een Hydration Spray naar keuze en met dit eenvoudige gebaar ben je meteen af van je statisch haar! Bovendien wordt je droge haardos van de nodige extra voeding voorzien.
   • Al eens Smooth Affair Primer op je haarpunten geprobeerd? Neen? Doen! Gebruik het als gladmakend haarserum op de punten van je (handdoek)droge haar en zeg vaarwel tegen die droge, pluizige lokken.

Strippen van gesprongen lippen

Velletjes, droge en gebarsten lippen; het is een vervelend en on-sexy kwaaltje. De dunne huid van je lippen is bijzonder gevoelig voor kouder wordende temperaturen. Onze tips voor kissable lips:

   • Je lippen bevatten quasi geen talgklieren, waardoor ze een beschermend vetlaagje missen. Leg ze daarom extra in de watten, of liever in de (karité)boter met Sugar & Butter Lip Exfoliator/Plumper. Gebruik eerst de scrubzijde (met njammie organische rietsuiker) van deze dubbelzijdige lipstick om je lippen op zachte wijze te scrubben en te ontdoen van die vreselijke velletjes. Gebruik daarna de flatterende roze lip plumper zijde die je lippen hydrateert en voller maakt dankzij de karitéboter en peptiden.
   • Stop met likken! Wanneer je lippen uitgedroogd zijn, krijg je de neiging om ze te gaan bevochtigen met je tong. Dit droogt ze alleen maar meer uit. De aanwezige enzymen in je speeksel tasten ook je beschadigde huid nog verder aan. Wist je trouwens dat deze aandoening de medische term ‘lipliksyndroom’ kreeg? Niet bepaald iets om aan je persoonlijk CV toe te voegen. ;-)
   • Petrol = brol (voor de Nederlanders: brol = troep ;-)). Vermijd lipproducten die petroleumderivaten bevatten. Deze maken de huid van je lippen ‘lui’, werken verslavend en doen niets meer dan een vet laagje leggen om slechts wat comfort te geven. Zo pak je niet de oorzaak van het probleem aan maar maak je de gevolgen alleen maar erger. Hoe herken je deze boosdoeners? Bekijk aandachtig de ingrediëntenlijst op de verpakking en step away from the product wanneer je één van deze beestjes aantreft: Paraffinum Liquidum, Mineral Oil, Petrolatum.

Helaas komen er nog wel meer huidkwaaltjes bij dit seizoen kijken die de nodige aandacht en bijhorende oplossing verdienen. Daarom mag je een deel 2 van deze blogpost verwachten. Merk jij bepaalde veranderingen aan je huid of kamp jij met typische herfstkwaaltjes? Reageer hieronder en wij helpen je graag!

Happy groetjes

Deel op: