Home Blog Evy Gruyaert: the happy presenter
Evy Gruyaert: the happy presenter

Evy Gruyaert: the happy presenter

15-11-2018

Deel op:

Toen ik 16 jaar geleden eerder toevallig in een talentenwedstrijd bij de VRT belandde en die ook won, kwam ik onverwacht in de mediawereld terecht.

Toen ik 16 jaar geleden eerder toevallig in een talentenwedstrijd bij de VRT belandde en die ook won, kwam ik onverwacht in de mediawereld terecht. Eerst verkende ik het radiolandschap bij Radio Donna en al gauw kwam daar ook tv-werk bij als omroepster en als presentatrice. 13 jaar werkte ik bij VRT tot ik in 2013 de overstap maakte naar SBS en er voor tv-zender VIER aan de slag ging. Daar mocht ik onder meer programma’s presenteren zoals ‘Hoeveel ben je waard’,’ De Val van 1 miljoen’, ‘Stukken van Mensen’ (binnenkort seizoen drie trouwens) en een gloednieuw programma dat in het voorjaar start genaamd ‘Leeuwenkuil’. Zeker kijken! 😊

Al jaren krijg ik de opmerking van - vooral dames - ‘dat het toch zààààlig moet zijn om je telkens mooi te laten maken in die schmink-en kapstoel’ voor je het podium op moet. En dat is ook zo, het is inderdaad een fijn moment. Soms babbel ik dan wat bij met de make-up artist in kwestie of gebruik ik die tijd om tot rust te komen of om mijn teksten nog eens door te nemen.

Help! Mijn huid...

Maar, wat de meeste dames niet weten, is dat het best belastend is voor je huid én je haar om dag na dag te worden ‘belaagd’. Ja, het resultaat ziet er meestal mooi uit, maar het is niet altijd gezond wat ze op je huid smeren en met je haar doen.

In al die jaren heb ik flink wat verschil gemerkt tussen de verschillende producten die de verschillende make-up artiesten en kapsters gebruiken. Als ze je voor de zoveelste keer komen ‘afpoederen’ tijdens een show of nog maar eens een extra portie lak op je haar komen spuiten, dan voel je je binnenduur niet zo fantastisch meer. Heel vaak had ik het gevoel, na zo’n show, dat ik een pruik op had en dat mijn haar herleid was tot één grote, harde, aaneengekoekte helm, waar géén naturel meer in zat. Té vaak voelde mijn gezicht aan alsof ik een masker op had. Zalig was het wanneer ik thuis kwam en die koek van mijn gezicht kon wassen.

Huidkwaaltjes

Ik ken veel collega’s die last hebben van allerlei huidkwaaltjes… Ontstekingen aan de ogen, uitslag in hun gezicht, droge plekken… Noem maar op. Mensen die hun haar moesten laten kortwieken omdat het zodanig beschadigd was van al dat stylen.

Dat ‘zalige verwenmoment’ is dus niet goed voor je huid en haar op lange termijn. Gelukkig heb ik van nature een redelijk goede huid en had ik enkel last van een trekkerig, droog gevoel in mijn gezicht.

Liefde op het eerste zicht

Eerder toevallig kwam ik bij een schoonheidsinstituut terecht waar ze - een voor mij toen nog onbekend merk - jane iredale verkochten. De vrouw van het instituut was heel enthousiast over het merk en ik ging dan ook buiten met een oogschaduw, een fond de teint en een mattifiërend poeder. Ik begon het thuis te gebruiken en ik moet zeggen, I loved it from the start. Ik had al meerdere natuurlijke merken geprobeerd in het verleden maar dikwijls waren die toch niet zo geweldig. Of je kon ze amper uitsmeren of de kleur viel tegen... Het was altijd wel iets. Ik zocht een volwaardig en liever nog - bétere - vervanger voor die ‘traditionele merken’ maar overtuigd werd ik nooit. Daardoor greep ik dan toch terug naar de oude bekende merken die mijn vel verder uitdroogden.

Maar die dag had ik dus eindelijk een merk gevonden dat echt béter is! Het laat me er niet alleen mooi uitzien, het is ook nog eens goed voor mijn huid. Dat voelde ik heel snel. Ze zeggen altijd: alles wat je op je huid smeert zou je moeten kunnen opeten… Wel, dat is zo met jane iredale.

Grote fan!

Ik ben zelf zodanig enthousiast dat ik het ook aanbevolen heb aan verschillende make-up artiesten die mij onder handen nemen wanneer ik moet werken. En intussen zijn er een paar van hen - net als ikzelf - fan van het merk. Ze gebruiken het persoonlijk én tijdens fotosessies of opnames voor hun modellen en tv-gezichten. Want ze geven om de huid van diegene die in hun stoel komen zitten.

Voor mij staat het vast: geen merken meer die mijn huid belasten, maar verzorgende make-up die m’n huid koestert én me tegelijk doet stralen. Ik ben zelf veel bezig met sport en beweging en ik zorg goed voor mezelf op verschillende vlakken. Dus waarom zou ik die lijn niet doortrekken in mijn make-up en verzorging?

Moet ik er nog aan toevoegen dat ik fan ben? ;)

Happy groetjes

Evy

Evy Gruyaert: the happy presenter

Over Evy Gruyaert

Evy Gruyaert is een Vlaamse radio- en televisiepresentatrice.

Ze begon haar mediacarrière bij de VRT en ging na een wedstrijd bij Radio Donna werken. Vanaf 2001 is ze ook op de Belgische nationale televisie doorgebroken. Zij is bekend van de Rode Loper, Vlaanderen Vakantieland, Vier, de apps Start 2 Run en Yoga met Evy en ze schreef onlangs ook een boek ‘Yoga met Evy’. Ze is mama van 2 kindjes, Alec en Helena.

Deel op: