Home Blog De (red) challenge
De (red) challenge

De (red) challenge

01-07-2017

Deel op:

Wij zijn op missie: we wensen iedere vrouw op te roepen om (meer dan eens) rode lipstick te dragen. Deze blogpost zal je niet alleen overtuigen om het gewoon te doen, maar we helpen je ook om hét juiste rood uit te kiezen.

De challenge


Wij zijn op missie: we wensen iedere vrouw op te roepen om (meer dan eens) rode lipstick te dragen. Deze blogpost zal je niet alleen overtuigen om het gewoon te doen, maar we helpen je ook om hét juiste rood uit te kiezen.

Er zijn weinig dingen in het leven die zo eenvoudig zijn en een instant effect hebben op je uitstraling, gemoedstoestand en attitude als rode lipstick. Het is een opvallend maar tegelijk goedkoop luxeartikel. Vandaar ook dat lipstick meer verkocht wordt in tijden van economische crisis. Dit noemen we ook wel de lipstick-index. Hoe dieper de crisis, des te roder de lippen!

Rode lippen stralen Power met de grote P en zelfzekerheid uit. Ook wanneer je verder geen make-up draagt, geeft een mooie rode mond je meteen een verzorgde en elegante look. Rood trekt de aandacht naar je mond en dat heeft zo z’n voordelen; er wordt de meeste aandacht (7.3 sec)  geschonken aan je lippen wanneer je rode lipstick draagt. Bij gevolg is er ook meer belangstelling voor de woorden die uit je mond komen.

Ook onderzoek aan de Harvard-universiteit heeft uitgewezen dat lipstick dragen een positief effect heeft op je zelfvertrouwen. Vrouwen die lipstick dragen gaan 3 x meer op date dan hun lipstick-schuwe vriendinnen. Zij die rode lipstick dragen worden door de buitenwereld aanschouwd als creatieve en avontuurlijke individuen die graag een stapje in de wereld zetten. Lipstickdragers blijken trouwens ook 2 x meer schoenen met hoge hakken te bezitten t.o.v. lippenbalsem lovers. 

 

 

De (red) challenge

Jouw rood

De kleur van liefde en passie kent vele schakeringen:

  • Oranje-rood: koraal- of perzikachtige kleuren zullen het meest flatteren op de huid met warme (gele) ondertoon. Je zal er gebruinder uitzien en er een glow mee creëren op je gelaat. Wanneer je gele tanden of verkleuringen op je gebit hebt valt deze kleur te vermijden.
  • Blauw-rood: paprika-, veenbessen- of kersenrode kleuren zullen je witte glimlach nog meer in de kijker zetten. Deze helderrode tinten zijn heel mooi bij de koelere (roze) huid.

Om te weten te komen of je een koele of warme huidtint hebt kan je volgende test uitproberen: kijk naar de binnenkant van je pols in daglicht. Zijn je aders eerder blauw (koel) of groen (warm)? Is het niet meteen duidelijk, dan heb je waarschijnlijk een neutrale tint en kan je beide kanten uit. Experimenteer! Het is tenslotte MAAR make-up en je veegt het er zo weer af! 

Lipprepping

Rood staat echt niet op droge (winter)lippen. Zorg dat je op een mooi verzorgd en glad canvas kan beginnen ‘schilderen’.
Gebruik de dubbelzijdige Sugar & Butter Lip exfoliater/Plumper die de dode huidcellen verwijdert en de dunne huid van je lippen hydrateert. Breng deze overheerlijke suikerstick aan en wrijf je lippen over elkaar. De resterende suikerkorrels (=organische rietsuiker) lik je gewoon op. Yummie. 
Hou de rest van je make-up in combinatie met rode lippen fris en eenvoudig. Je wil er niet Halloween-ig gaan uitzien.


 

 De keuze van je wapen

Aarzel je nog? Start dan braafjes met een transparant rood zoals de PureGloss Lip Gloss in Cherries Jubilee of de tintelende Just Kissed in Montreal. Laat je je graag verrassen? Probeer dan zeker eens de nieuwe Forever Red. Deze Lip & Cheeck Stain past zich aan aan de temperatuur en zuurtegraad van je lippen. 

Transparant is voor watjes? Kies dan voor full on red met bijvoorbeeld een Triple Luxe Lipstick zoals Gwen. Voor de perfecte, matte en trendy rode lip look kiezen wij resoluut voor de Lip Crayons in Hot of Naughty. Ook make-up artiste Nanja Massy viel voor onze hoog gepigmenteerde jumbo potloden (Lip Crayon in Naughty op de foto). 

 

Kussen met rode lippen voor dummies

Hoe maak je je rode mond maretakproof? Onthoud deze eenvoudige regel: wanneer jij gloss draagt, zorg dan dat de ontvanger van je zoen zijn lippen eerst even nat maakt. Indien je lipstick draagt maak jij eerst je lippen nat. Op deze manier zal de rode ‘transfer’ zo min mogelijk zijn.

Het kip of het ei

Je hebt zelfvertrouwen nodig om rode lippen te dragen, maar je zelfvertrouwen krijgt ook een boost door rode lipstick aan te brengen. En wat maakt het nu ook uit wat eerst kwam?! Het resultaat is hetzelfde. Just do it.

 

Happy groetjes

 

 

 

Deel op: