Home Cool Peel Technology

Cool Peel Technology

Op een veilige manier met zuren werken

Ga op een revolutionaire, doeltreffende én vooral zeer veilige manier met natuurlijke zuren aan het werk voor een totale huidverjonging. 

Wat is het verschil tussen het Environ Cool Peel technologie en diepe peelings?

Als je de dode huidcellen te snel en te diep verwijdert, vermindert de natuurlijke beschermlaag van de huid aanzienlijk. Een diepe peeling verwijdert té veel dode huidcellen waardoor de beschermfunctie van de hoornlaag wordt verstoord. Dit wil zeggen dat de hoornlaag geen goede barrière meer vormt. Daarom verliest de huid haar vocht en kunnen UV-stralen en afvalstoffen uit de omgeving makkelijk in de huid dringen en huidschade veroorzaken. Ook vernietig je veel gezonde cellen in de diepere lagen van de huid wat kan zorgen voor littekens. Bovendien worden pigmentproblemen op lange termijn vaak erger. De genezing van de huid na een diepe peeling duurt vaak langer dan een week.

Het verschil

Hoe werkt het?

Het Cool Peel technologie van Environ is een mild peelingsysteem dat alleen de “overtollige” dode cellen verwijdert (exfolieert) en daarbij de beschermende functie van de hoornlaag respecteert. Aangezien de huid niet beschadigd wordt, is er ook geen sprake van een genezingsperiode. 


Het Environ Cool Peel technologie pas je toe in kuurvorm: een wekelijkse peeling gedurende vier à zes opeenvolgende weken, afhankelijk van de behoeften van de huid. Zo kun je op een veilige maar zeer doeltreffende manier met zuren peelen voor een totale huidverjonging. We hoeven de huid niet te beschadigen om haar zacht en glad te maken. Ontdek hier de COOL PEEL behandelingen.

Hoe werkt het?

Voor wie is het Cool Peel technologie geschikt?
De Cool Peel technologie van Environ is perfect geschikt voor mensen die problemen hebben met volgende huidcondities; lijntjes of rimpels; minder strakke huid; ruwe huidtextuur met grote poriën; puistjes; vette en glimmende huid; couperose, rosacea; zonbeschadigde huid en littekens.

TIP: Wil je die extra glow tijdens de feestdagen of voor een andere speciale gelegenheid? Ook dan heb je baat bij de Environ Cool Peels.

Resultaat van het Environ Cool Peel technologie
Environ Cool Peels brengen je huid in topconditie. Je gaat tegelijk de huid stimuleren, hydrateren maar ook de huid zuiveren en het uitbreken van puistjes verminderen. Zo krijg je minder rimpels of lijntjes; strakkere contouren, gelifte huid, fijnere poriën, gladdere textuur; gezuiverde huid, minder puistjes; normale glans; minder schade aan de bloedvaatjes; egalere en heldere huid en vervaagde littekens.

Kortom, een frisse, gladde en stralende huid! Bovendien kunnen de actieve ingrediënten van de Environ producten nu beter in de huid dringen.

We hoeven de huid niet te beschadigen om haar zacht en glad te maken.
Environ is voorstander van milde peelings in kuurverband – in combinatie met vitamines – die alleen de overtollige dode cellen verwijderen en de gezonde cellen boosten. 

Hoe werkt een gezonde huid?
Er worden in de huid voortdurend nieuwe cellen (keratinocyten) aangemaakt die naar het oppervlak van de huid schuiven. Naarmate ze het huidoppervlak naderen, sterven ze af en vormen ze een zeer fijne laag dode huidcellen. Deze laag noemen we de hoornlaag. De hoornlaag is onze enige bescherming tegen de invloed van buitenaf (bv. UV-stralen, pollutie) en houdt het vocht in de huid vast.

Regelmatig stoot de huid dode huidcellen af, en staan nieuwe dode huidcellen klaar om de hoornlaag te vormen. Dit is een continu proces. Dit proces kan echter onder invloed van te intense blootstelling aan zon en andere factoren verstoord worden. De dode cellen komen dan niet snel genoeg van de huid los waardoor de hoornlaag dikker dan normaal wordt. Hierdoor wordt de werking van de huid verstoord. Het is dus essentieel om de hoornlaag (beschermlaag van de huid) in goede conditie te houden!