Home Blog Een stralende huid na de zomer
Een stralende huid na de zomer

Een stralende huid na de zomer

15-09-2018

Deel op:

Als je de balans van de zomer opmaakt, moet je zeker naar je huid kijken. 

We genieten vandaag nog even van een zonnige dag, maar we merken dat de zomer echt wel voorbij is: de kinderen gaan terug naar school, de files zijn opnieuw langer en de dagen zijn al wat korter. Als je de balans van de zomer opmaakt, moet je zeker naar je huid kijken. Velen onder ons hebben genoten van een weldoende vakantie en waarschijnlijk ook van het zonnetje, maar wat voor effect heeft dit gehad op onze huid? Tijd om je huid onder de loep te nemen en wat rust te geven.

1. Pigmentvlekken aanpakken 

We hebben allemaal gekleurde vlekjes op onze huid: sproetjes, geboortevlekken, moedervlekken… Deze vlekjes bewegen niet. Zie je toch nieuwe of veranderde vlekjes, dan is er geen twijfel mogelijk: raadpleeg een arts.  
De zichtbaarheid van vlekjes door zon of leeftijd kan je verminderen. Vitamine C kan je hierbij helpen, het zorgt voor een egalere teint. Mela-Even Cream van Environ is hiervoor speciaal ontwikkeld.  

Mela-Fade Serum System van Environ is een innovatief serum systeem voor bruine vlekjes. Je brengt hem best aan onder je moisturiser met vitamine A. Wil je op korte termijn vlekjes camoufleren, gebruik dan een concealer en/of een camouflagepalet voor zeer donkere vlekken. Enlighten Concealer van jane iredale verheldert en camoufleert uitstekend. 

Over je make-up verstuif je onze heerlijk geurende hydraterende spray POMMISST: je ruikt de zalige granaatappel, een krachtig antioxidant die de vrije radicalen neutraliseert. 

Als dit voor jou nog niet voldoende is, kan je ook van binnenuit werken:met huidsupplementen van Advanced Nutrition Programme bijvoorbeeld. Skin Complete bevat de nodige vitaminen voor een gezonde huid. 

 And last but not least. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Vermijd nieuwe pigmentvlekken en bescherm je dagelijks tegen UVA en UVB stralen. Alpha Day Lotion is voor jou het zonneproduct! Deze zonnecrème beschermt en is daarnaast ook verrijkt met melkzuur voor een gladde, stralende huid met een gelijkmatige teint.

Een stralende huid na de zomer Copyright: Hélène V.
Een stralende huid na de zomer Copyright: Hélène V.

Verbetering na 6 maanden, dagelijks Environ te gebruiken. (Reinigen, tonifieren, vitamine A, zonbescherming).

 

2. Roodheid aanpakken

Na de zomer zien we ook vaak couperose terugkeren, je weet wel, die rode haarvaatjes op de wangen. 
Mela-Even Cream hebben we al eerder vermeld: de vitamine C in dit product helpt bij roodheid. Wil je dit snel camoufleren, gebruik dan Circle\Delete concealer van jane iredale.

Versterk je huid ook nog eens van binnenuit met onze voedingssupplementen voor de huid. Ideaal hiervoor is het huidsupplement Colostrum-C van Advanced Nutrition programme.

3. Puistjes bannen

Dermatologen weten het maar al te goed: na de zomer loopt hun wachtzaal vol. Je zou kunnen vermoeden dat puistjes verminderen in de zomer, maar niets is minder waar. Het warme weer doet ons zweten en talg, luchtvervuiling en andere zaken vermengen zich met de zweetdruppels en veroorzaken verstopte poriën. Ook bepaalde zonneproducten kunnen een opstoot veroorzaken, net als UV-stralen. 

Indien je op korte termijn een gave huid wil, dan zal je op 3 vlakken moeten werken. Environ heeft gelukkig een volledig gamma om puistjes te verzorgen. 

Skin Accumax van Advanced Nutrition Programme bevat naast vitamine A, C en E ook broccoli-extract. Samen zorgen deze ingrediënten voor een meer gave huid. 

Wil je vanavond nog genieten van de Indian summer op een terrasje, verberg dan je ontstekingen met de Disappear Concealer van jane iredale. Voor een sporadisch puistje hoort Zap&Hide Blemish Concealer thuis in elke handtas/pennenzak/rugzak. 

Aan puistjes hebben we al heel wat aandacht besteed: lees zeker nog onze andere blogpost hierover.  

4. Dehydratatie vermijden

Het is niet omdat we tijdens de zomer alle beachbars hebben ontdekt, dat onze huid daarom goed gehydrateerd is. Tijd om eraan te werken: hydrateren op een olifantenhuid is niet ideaal, dus beginnen we bij het begin. 

Wil je opnieuw een jeugdige look, breng dan Avance Moisturiser van Environ aan op gelaat, hals en decolleté na een grondige reiniging en onder je moisturiser met vitamine A. 

Voor dat ultieme luxueuze gevoel, geef je je gelaat een hydratatieboost met onze Hydrating Oil capsules (het is verleidelijk maar je mag ze niet opeten, je brengt de capsule aan op gelaat, hals en décolleté). Wil je er ook huidsupplementen bij, hydrateer dan van binnenuit met Advanced Nutrition Programme Skin Omegas+

En vergeet ook de kinderen niet: in het begin van het schooljaar geniet de kroost vaak van kennismakingsdagen, sportdagen… en spelen ze vaak buiten. Geef hen zeker genoeg water mee en smeer ze al van ’s ochtends in. En vergeet zeker de lippen niet. Jong geleerd is oud gedaan! 

Eén ding is zeker: naar de winter toe blijven de UVB-stralen weg, maar de onzichtbare UVA stralen (je weet wel: de stralen die voor veroudering zorgen) die door glas en ramen gaan, zijn het hele jaar aanwezig. Een zonbescherming wordt dus altijd aangeraden als je de deur uitgaat.

Een stralende huid na de zomer Copyright: Hélène V.

Happy groetjes

Bron: https://www.uzleuven.be/sites/default/files/pigmentvlekken.pdf

Deel op: