Home Blog Carolien Wardenier
Carolien Wardenier

Carolien Wardenier

08-07-2019

Deel op:

Carolien Wardenier (°1988, Kessel) woont met haar vriend Bert in Antwerpen. Ze werkt sinds 2012 als make-upartist voor allerlei nationale en internationale opdrachtgevers, zoals de Vlaamse Opera, Eurovisiesongfestival, VRT, VTM, film, theater, modefotografen en nog vele andere. 

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?
Het is niet zo dat ik heel bewust voor make-up gekozen heb, ik ben er eerder ingerold. Nadat ik mijn diploma Interieurvormgeving had behaald, bleef ik een beetje op mijn honger zitten. De praktijk – acht uur per dag aan een bureau zitten- bleek echter niets voor mij te zijn. Daarom plakte ik er nog een jaartje lerarenopleiding aan vast want misschien was lesgeven meer iets voor mij. Op deze school ontdekte ik zoveel andere interessante cursussen en zo werd dat ene jaar lerarenopleiding uiteindelijk een boeiende weg van veelzijdige modules: haartooi, grime, kapper maar ook webdesign,... Ik heb er veel kansen gekregen om ervaring op te doen en na deze studies mocht ik bij de Vlaamse Opera van start gaan als make-up artiest. Hier heb ik dan ook echt de kneepjes van het vak geleerd en mijn carrière was gelanceerd.

Wat is volgens jou de kracht van make-up?
De kracht van make-up zit volgens mij dat je een volledige transformatie kan creëren, of het nu gaat om een weerwolf op theater, of een bruid die net dat tikkeltje meer zelfvertrouwen krijgt door dat tikkeltje make-up. Mensen helpen ontspannen vind ik goud waard. 

Dat je iemand met weinig middelen, meer zelfvertrouwen kan geven. Soms volstaat een simpele eyeliner of een egaliserende foundation. Die boost is heel merkbaar bij aanstaande bruidjes of mensen die zelden make-up dragen. 

Iets helemaal anders zijn de volledige transformaties in de opera of op het theater. Het is leuk om te zien hoe een acteur plots transformeert in zijn personage dankzij jou make-up. Die final touch mogen geven in het grotere geheel van een voorstelling vind ik machtig. 

Wat was voor jou een hoogtepunt in je carrière?
Ik heb het geluk al aan zoveel leuke projecten te hebben mogen werken, daar eentje uitkiezen is moeilijk! Voor mij zijn buitenlandse projecten interessante werkervaringen. Als ik op de set sta van films als Emperor of The Missing, of als ik de artiesten van het Eurovisiesongfestival mag opmaken, dan ben ik blij met de mooie kansen die ik krijg.

Maar ook thuis is het fijn werken. Afgelopen zomer draaiden we een nieuwe Vlaamse film in de Ardennen; De Patrick. Elke dag hadden we 2,5u nodig om de tatoeages van de hoofdrolspeler weg te werken. Dat maakt dat ik nu best ervaren ben met deze nieuwe techniek!. 

De veelzijdigheden in producten waarmee ik werk, de ontmoetingen met de verschillende mensen en de multiconcepten waaraan ik meewerk zijn allemaal fantastische aspecten van mijn job! 

Wie zou je nog graag eens willen opmaken?
Laat maar komen! Iedereen is welkom en bovendien is het altijd een verrassing om te ontdekken wie zich in mijn make-upstoel nestelt. Je smeedt bovendien vaak een band met wie je opmaakt, of dat nu een bruid is of een artiest.

Maar als ik dan toch moet kiezen, zet dan maar Isamaya French, Val Garland of Derren Brown in mijn stoel. Een paar van de vele artiesten die mij inspireren, ik ben wel eens benieuwd naar hun verhaal en de persoon erachter.

Wat is je favoriete jane iredale product?
Mijn top drie in willekeurige volgorde: 

  • PurePressed Base Mineral Foundation: dit dekkende poeder is één van de weinige constante in alle werelden waarin ik kom. Of ik nu een extravagante theatermake-up verzorg of een subtiele bruidsmake-up, deze foundation zorgt altijd voor mooie afwerking, kleur en bescherming. Allemaal in één product. 
  • Liquid Minerals A foundation: ik heb het al vaak ervaren bij mezelf en bij anderen: dit product geeft niet alleen een heel natuurlijke dekking en een mooie, zachte glow, maar ook nog eens veel hydratatie. Het verstopt geen poriën maar het versoepelt en verbetert je huid zelfs. Ik wist vroeger niet eens dat make-up dat kon doen. 
  • LipDrink: deze gebruik ik zelf echt elke dag. Eén van de weinige voedende lippenbalsems die aangenaam is om te dragen, zonder chemische rommel in verwerkt én die mijn lippen écht hydrateren!

Waar word je helemaal HAPPY van?
De persoonlijke verhalen van mijn klanten en het vertrouwen dat ze in mij stellen motiveren mij enorm. Een leuke connectie vinden met iemand op een paar uurtjes tijd is onbetaalbaar.

Daarnaast haal ik veel energie uit de afwisseling in mijn job. Op de ene dag zit er een tv-ster in mijn stoel, dan opeens een zenuwachtig bruidje en nog een dag later een topmodel.

Werken met de producten van jane iredale maakt me gelukkig. Er zijn maar weinig make-up producten kwalitatief, goed voor je huid én tegelijk ook milieu- en diervriendelijk. Door deze natuurlijke producten te gebruiken, probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Alle beetjes helpen!

Oh ja, de ultieme happiness is natuurlijk gewekt worden door Walter, onze langharige Britse kat. Zo start voor mij elke dag helemaal HAPPY. (lacht)

Tags: jane iredale

Deel op: